HTML

Indiában nem beszélnek magyarul

Mindennel ami eszembe jut és történik!!!

Friss topikok

  • Scream: Eltűntetek! Minden OK? Snow Crash tényleg jó könyv, thx. ;) (2011.07.04. 11:38) TadzsMáhál
  • Müszijő Csirke: Szerintem nem hinnék el, amit látnak :D (2011.06.16. 13:57) Más világ
  • irishecho: Tartsd a majmokat szemmel, meg tanulhatsz toluk... (2011.06.08. 18:19) 82
  • szépbeszédű: Hallihó indiai felfedező csapat,talán dzsozi is rákap a szeszre ha ilyen baró a melóhely.Gyertek h... (2011.06.06. 17:30) Majmok a tetőn
  • Scream: Na a ruci az megvan. Így tovább, ne hagyjatok alább. Egy biztos tanulságos lesz ez az idő nektek i... (2011.06.01. 23:00) Még mindig itt vagyunk...

Linkblog

Archívum

82

2011.06.07. 18:37 Kovács Terpentin

 5.-6.-7.-8. nap

Lassan kezdjük megszokni az itteni életet. Már nem szaladunk el sikoltozva a riksák és retkes emberek elől. Hogyan is tehetnénk, hiszen egy- egy nap végére nekünk is olyan szagunk lesz és mi is ugyanolyan koszosak leszünk, mint a helyi átlag.

Az utóbbi pár napban rettenet meleg volt, kb. 40-45 fok lehetett az átlag, plusz néha még esett is az eső, ezért reggelre szauna érzés volt mindenütt. Sebaj, majd túléljük valahogy.

Péntek este elvittek minket egy munkahelyi vacsorára. na ez egy érdekes túra volt. Az autóval mentünk több mint fél órát (nem is nagyon tudtuk, hogy merre), amikor a legnagyobb mocsok és putrik közvetlen közelében bementünk egy apró kis kapun. És láss csodát. Ilyen pucceráj helyen még életünkben nem voltunk:

-          párapermetező,

-          szúnyogriasztós mécsesek és szerkezetek mindenhol,

-           sok kicsi indiai pincér, akik szaladgáltak körülöttünk és lesték minden szavunkat,

-          előételnek kb. 20 féle étel, az olasz pizzától a fogalmam sincs milyen indiai sült zöldségig,

-          alkohol minden mennyiségben,

-          ha a kezembe vettem egy cigit, a kis Maugli már szaladt az öngyújtóval.

Főételnek is 25 féle mindenféle volt, én például fetasajtos bárányhúst ettem indiai zöldséges tésztával. És sütik, meg édességek mindenfelé. És a persze a nyomortól csak egy sövény választott el minket.

Na, ezen az estén megjelent a cégünk tulajdonosa is az egész vezérkarral. Itt volt a marketin igazgató, a pénzügyi igazgató és még sorolhatnám a sok nagyfejűt, de nem lehet, mert már felére sem emlékszem ( hála a sok ingyen sörnek J).

A szokásos protokoll a tulajjal megvolt: néhány ismerkedős mondat, meg pár fénykép, hiszen úgy mutogattak minket, mint bazári majmot. „Nézd, itt vannak a magyarok!”.

Mindenesetre egy egész jó kis este volt, mert a közvetlen főnökünk a dizsiben úgy pörgött, mint egy búgócsiga. Egy kicsit későn értünk haza, de azért megérte. Jó kis csapatépítő mulatság volt.

A szombatunk hamar eltelt. Volt egy kis munka és délután irány haza.

Nekem mondjuk elég nyomott kedvem volt, mert egy kicsit besokaltam a délutáni vásárlás alatt. Kicsit „to much” volt, hogy mindenhol emberek vannak. Akárhová néz az ember mindenhol hindik szaladgálnak: a bokorban, a járdán, az út mellett, bevásárló központban, a riksában ahol 15 ülnek, a buszon ahol az ablakon mindenféle testrészek és végtagok lógnak ki, mindenhol embereeeeeeek!!!

Nem is akartam látni, senkit magamon kívül. Félek lesz még egynéhány ilyen érzés… L

Vasárnap szieszta és pihi, délután egy kis szunyóka.

Még aznap meglátogattunk egy plázát(mi mást…), hogy hátha valami érdekes is fog történni. HÁT NEM!!! Csak a szokásos hindi áradat. Mondjuk az út az autóban érdekes volt, mert sok mindent láttunk és sok fényképet sikerült csinálni. Ami a fura Budapesthez képest, hogy iszonyat távolságok vannak egy-egy városrész között. Nem is csodálom, hogy 80-an utaznak egy motoron és 200 ember betuszkolja magát egy buszba…

A pláza csak a kebab miatt volt említésre méltó, mert végre egy kis igazi húsz tudtunk tömni az arcunkba. Amúgy az árak nem különböznek az otthonitól. Egy márkásabb cipő és egy jobb napszemüveg ugyan annyiba kerül, mint Magyarországon. Visszafelé megálltunk egy italboltnál, ami persze az út túloldalán volt, és megint jött a béka a túloldalra effektus… Vicces volt az alvó eladó a boltban, legyek felhőjében ülve. De a sör szerencsére üvegben volt és nem zacskóban J

Vacsorára sütöttünk csirkehúst, mire mindenki hozzánk sereglet az illatok miatt. Körülbelül, olyan volt, mint a„légy a szarra” effektus(bocsi… J)

Hétfőn újra meló, de most már egyedül kell végigvinni egy műszakot. Azon kívül, hogy majmok lepték el a raktárt és a parkolót semmi más nem történt. Mondjuk ezektől a dögöktől még a helyi népek is félnek, mert, ahogy meglátták őket mindenki szaladt, amerre látott. Mindig is mondtam, hogy furcsa egy hely ez…  J

A napunk eltelt, mert az első felében a belépőnkre vártunk. Itt a bürökrácia döcögősebb, mint otthon. Rengeteg pecsét és aláírás kell, hogy a saját cégünk területére be tudjunk jutni.

Hazafelé még bementünk pár boltba ahol vásároltunk ezt-azt. A szokásos baromfi ivirsli megvan, plusz pár extra dolog. De ami a lényeg:

VETTEM SZALONNÁT. IGAZI SZALONNÁT DISZNÓBÓÓÓÓÓL!!!!! J

8. nap

Most, hogy végre van internet kiéljük magunkat és az egész esténk a Mátrixban fog töltődni.

Semmi extra nem történt…

Csak a meló.

És nagyon köszönjük az otthoni munkatársaknak a segítséget, amit megadnak nekünk minden téren.

CSÓKÖZÖN!!!

ui.: sajnos képeket egyelőre ide nem tudok felrakni mert ez a tetves internet rettenet lassú... :(

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://inbm.blog.hu/api/trackback/id/tr992965286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

irishecho 2011.06.08. 18:19:49

Tartsd a majmokat szemmel, meg tanulhatsz toluk...
süti beállítások módosítása